Nový dvůr Starofrancouzská hořčice BIO 195g
Kód: BIONEBIO0018Detailní popis produktu
Starofrancouzská hořčice je vyráběná řemeslně podle originální trapistické receptury mnichy z kláštera Nový Dvůr. Tradičně se každý klášter řádu musí uživit prací svých mnichů. V klášteře Nový Dvůr se vyrábí hořčice, chovají ovce a pracuje v lese. Starofrancouzská hořčice je velmi kvalitní výrobek, příbuzný francouzské hořčici nazývané „Moutarde à l’ancienne“, což je možno přeložit jako „Hořčice postaru“. Tato hořčice je vyráběna z vybraného hořčičného semínka řemeslně a v malém objemu. Semínko je nejprve namočeno do směsi octa a vody z lesů obklopujících klášter. Poté je rozdrceno na mlýnském kameni a provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma, které ji tak výrazně odlišuje od konkurenčních výrobků.
HMOTNOST: 195 g
ZEMĚ PŮVODU: ČR
SLOŽENÍ: ocet*, hořčičné semínko*, voda, med*, mořská sůl, moravské bílé víno*, koření*. Všechny složky označené hvězdičkou pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
POUŽITÍ: Tato hořčice je výtečná ke stolnímu použití. Výborně doplňuje chuť masa, uzenin či sýra. Lze ji použít i k přípravě pomazánek, omáček a dresingů a marinování masa či zeleniny. Obyčejný chléb s máslem a starofrancouzskou hořčicí je opravdová lahůdka!
Průměrný obsah živin ve 100 g:
Energetická hodnota: 626 kJ / 150 kcal.
Tuky 9 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,8 g.
Sacharidy: 5,7 g, z toho cukry: 6,9 g.
Bílkoviny: 6,7 g.
Sůl: 4,7 g.
Doplňkové parametry
Kategorie: | HOŘČICE |
---|---|
Hmotnost: | 0.42 kg |
Vlastnosti: | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.